(004) 0722 387 480
Program inactiv

Praga - Viena - Castelele Boemiei autocar 2014

Szentendre • Visegrád • Esztergom • Viena • Abaţia Melk • Český Krumlov • Konopiště • Praga • Karlstein • Karlovy Vary • Dresda • Brno • Peştera Punkva • Bratislava

Preţuri (€)

hotelpersoană
în cameră dublă
preț
single
a 3-a persoană
în cameră dublă
copii 6 - 12 ani
Nici o înregistrare
Copiii beneficiază de reducere doar pentru cazare în camera cu 2 adulţi.

În unele oraţe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
Preţul include
transport cu autocar modern cu climatizare, clasificat 2 - 4*
7 cazări cu mic dejun în hoteluri de 3 - 4*
vizitele cuprinse în program
ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu
Preţul NU include
asigurarea medicală, intrările la obiective şi servicii de ghizi locali
deplasarea în Grinzing, transportul local în Viena sau Praga
excursii opţionale (Autocarul deserveşte şi grupul sosit cu avionul. Locuri limitate repartizate ambelor grupuri): cina în Grinzing, Karlovy Vary - Karlstein, croazieră pe Vltava, Dresda, peştera Punkva, croazieră la Budapesta, toate minim 30 turişti

Program

Ziua 1. Bucureşti - Budapesta 895 km

Ora 6:00 Plecare din Bucureşti din parcarea de la Piaţa Victoriei, pe ruta (vezi tabelul de mai jos). Sosire .şi cazare la Budapesta.

Ziua 2. Budapesta - Szentendre, Visegrád, Esztergom - Viena 275 km

După micul dejun, excursie pe Valea Dunării, cu superbele oraşe amplasate într-un cadru natural unic: Szentendre, Visegrád (Castelul lui Matei Corvin) şi Esztergom (Catedrala încoronării regilor Ungariei). Traseul continuă spre Viena pentru vizitarea Palatului Schönbrunn şi a grădinilor acestuia. Urmează un tur panoramic de oraş  pentru a admira frumuseţea fostei capitale imperiale: Ringstrasse, Piaţa Maria Tereza, Parlamentul, Primăria, Palatul Hofburg (exterior), Domul Sf. Ştefan, Opera. Seara cazare la Viena. Opţional (26 euro), cină tradiţională în pitorescul cartier Grinzing.

Ziua 3. Viena - Abaţia Melk - Český Krumlov - Konopiště - Praga 310 km

Mic dejun. Plecare spre Praga. În drumul spre capitala Cehiei, scurtă oprire pentru a admira splendoarea barocului austriac, Abaţia Melk. Traseul continuă cu vizitarea a două din cele mai reprezentative castele din Boemia: Český Krumlov, inclus în patrimoniul UNESCO datorită spectaculoasei amplasări într-un cot al râului în formă de potcoavă şi Castelul Konopiště, devenit celebru ca reşedintă a lui Franz Ferdinand, moştenitorul tronului Austro - Ungariei, a cărui asasinare la Sarajevo a dus la declansarea Primului Război Mondial. În cursul serii sosire şi cazare la Praga, la hotelul de 3 sau 4 stele solicitat.

Ziua 4. Praga, oraşul de aur 

Mic dejun. Praga găzduieşte anual milioane de turişti atraşi de splendida armonie arhitecturală a diferitelor stiluri din epoci diverse. Începem turul de oraş cu Mănăstirea Loreta, Hradul - considerat cel mai mare castel din lume, Catedrala Sfantul Vit, Uliţa Aurarilor, apoi Biserica Sf. Nicolae (la ambele se achită intrarea) din cartierul Malá Strana, Podul Carol, cartierul Staré Město cu Monumentul Jan Hus, Primăria şi Turnul cu Ceas, Cartierul evreiesc, etc. După amiaza program liber la dispoziţia turiştilor în Piaţa Václavské pentru a cumpara o mulţime de cadouri celor dragi. Seara opţional, croazieră fara cină pe Vltava 12 € (11 € supliment pentru cină). Cazare la acelasi hotel în Praga.

Ziua 5. Praga - Karlstein - Karlovy Vary - Praga 

Mic dejun. Timp liber în Praga sau excursie opţională (Karlovy Vary - Karlstein 25 + 10 €) la Karlovy Vary care a devenit faimoasă prin izvoarele sale termale, fiind o populară destinaţie turistică printre celebritaţile din sec. al XIX-lea. Ne vom plimba şi noi pe aleea colonadelor, către luxosul hotel Pupp, fără a “neglija” numeroasele magazine de suveniruri întâlnite în cale. La întoarcerea spre Praga, vizităm renumita fabrică de cristaluri de la Nizbor, situată foarte aproape de Castelul Karlstein. Turiştii care nu doresc vizitarea fabricii vor fi transportaţi cu autocarul la Castel şi vor avea timp la dispoziţie pentru vizitarea individuală a acestuia. Întoarcere la Praga pentru cazare.

Ziua 6. Dresda - incursiune în lumea barocului 

Mic dejun. Timp liber în Praga sau opţional excursie (30 euro) în Germania la Dresda. Aici superbele edificii în stil baroc şi rococo, au fost aproape în totalitate distruse în timpul bombardamentelor aliate la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Unele lucrări de restaurare, inclusiv la clădirile Operei, Domului şi a Palatului Zwinger, au redat oraşului farmecul de odinioară. Întoarcere la Praga pentru cazare.

Ziua 7. Praga - Brno - Peştera Punkva - Bratislava - Budapesta 525 km

Mic dejun. Plecare spre Ungaria cu scurte vizite în Brno şi Bratislava. Din Brno puteţi opta (10 euro) pentru excursie la Peştera Punkva, cea mai vizitată peşteră a Moraviei, datorită plimbării romantice cu barca pe râul subteran Punkva. Seara sosire la Budapesta. Opţional, la final de excursie se poate organiza contra cost o croazieră pe Dunăre (29 € cu cină sau 14 € fară cină), avand inclus şi un scurt tur al capitalei ungare: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matias. Cazare în Budapesta.

Ziua 8. Budapesta - Bucuresti 895 km

Mic dejun. Plecare spre  Bucuresti. Sosire seara, dupa ora 23.30, in functie de trafic si formalitatile vamale.
Grup minim: 35 persoane 

 Pentru explicaţii la obiective, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
Obiectivele marcate cu caractere italice se vor vizita doar pe exterior.
Informaţii îmbarcări/transferuri:

Dacă turistii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. Înscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15 - 30 minute înainte de ora comunicată. 
Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic. 

Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2 - 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

ATENŢIE !! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întarzie la îmbarcare.

Taxa de rezervare 5 euro/pers/sens pentru oraşele: Cluj, Oradea, Timişoara, Iaşi, Bacău, Sf.Gheorghe, Brăila, Galaţi, Buzău, Constanţa, Craiova, Slatina, Ploieşti, Câmpina şi Braşov

Puncte de îmbarcare gratuită:
Transferurile gratuite sunt garantate pentru minim 4 persoane (reconfirmare cu 7 zile înainte de plecare) şi sunt limitate în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).

Bucureşti - Parcare Piaţa Victoriei - 05.45
Bucureşti - Parcare Gara de Nord - 06.15
Ploieşti - Petrom Metro - 07.00
Câmpina - Baneşti (“La avion”) - 07.30
Braşov - McDonald's Calea Bucureşti - 09.00
Sibiu - Intrarea în parcarea Obi (pe centură) - 11.30
Sebeş - Farmacia HelpNet - 12.00
Deva - McDonald's Gara - 14.00
Cluj - Intrarea în parcarea centrului comercial Polus Mall - 14.00
Oradea - Intrarea în parcarea Selgros - 18.00
Timişoara - Intrarea în parcarea Real Calea Aradului - 15.00
Arad - Gara Centrală - 16.00
Iaşi - Palatul Culturii - 03.15
Bacău - McDonald's Stadion - 05.15
Sf. Gheorghe - Petrom V - iesire spre Braşov - 08.00
Brăila - Intrarea în parcarea centrului comercial Carrefour - 04.30
Galaţi - Intrarea în parcarea centrului comercial Real - 04.00
Buzău - Parcarea Petrom de la podul Mărăcineni - 06.00
Constanţa - Gara Centrală - 03.30
Craiova - McDonald's Calea Bucureşti - 07.30
Slatina - Parcare Hotel Parc - 08.00
Piteşti - McDonald's Gara - 09.00
Rm. Vâlcea - Benzinăria Dacos - 10.00

Puncte de îmbarcare contra cost:
În limita locurilor disponibile se vor confirma la cerere, în funcţie de posibilităţile de încadrare în graficul orar, transferuri contra cost şi din alte oraşe ale ţării, cu autovehicule moderne de 4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri, toate cu loc de bagaje corespunzător şi şoferi experimentati şi amabili.

Slobozia - Petrom intrare dinspre Drajna
Călăraşi - Gara Centrală
Suceava - Intrarea în parcarea Metro
Botoşani - Intrarea în parcarea Altex
Tulcea - Intrarea în parcarea Kaufland
Târgovişte - Benzinăria Agip Pavcom
Pt. Neamt - Parcare Hotel Ceahlău
Târgu Mureş - Intrarea în parcarea Promenada Mall
Târgu Jiu - Benzinăria Petrom Castelul de Apă
Vaslui - Parcare Hotel Racova
Bârlad - Benzinăria Mol
Focşani - Parcarea Stadion Unirea
Bistriţa - Intrarea în parcarea Kaufland
Baia Mare - McDonald's magazin Maramureş
Satu Mare - Parcarea Catedrala Catolică
Drobeta - Rompetrol - ieşire spre Craiova

Autocarul va prelua turiştii sositi la Praga cu avionul, precum şi turişti de la Budapesta pentru oraşele prin care se tranzitează România. 

© Pontica Travel | Condiţii şi Confidenţialitate | M.D.R.T. - 0800868282 | A.N.P.C. - Tel. InfoCons 0219551 www.anpc.gov.ro
CJPC Constanta, str. Poporului nr 121 bis, Telefon:0241/550.550, Fax:0241/631.528, e-mail reclamatii.constanta@opc.ro
Pentru prețurile în Euro: 1 € = 4.4750 lei + 2%